Verkoop e-readers stagneert

ereader

Volgens het onderzoeksbureau GFK vertoont de verkoop van e-raders een dalende lijn. Werden er in het topjaar 2012 wereldwijd nog 47 miljoen e-readers verkocht in 2013 waren het er beduidend minder, 34 miljoen stuks en daling met maar liefst 27%. Het onderzoeksbureau verwacht dat de daling ook dit jaar doorzet  met ongeveer 10%. Het is niet zo dat mensen nu ineens weer boeken zijn gaan lezen, volgens de onderzoekers is het de opkomst van het tablet die zorgt voor deze onverwachte teruggang. Steeds meer mensen gebruiken het tablet ook om boeken mee te lezen, ondanks de slechtere leeservaring.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK