Unisource Digital Survey laat de onstuitbare opmars van digitaal drukken zien

Opmars digitaal drukkenUnisource, de wereldwijde leverancier van druk- en printpapier en digitale oplossingen, heeft in samenwerking met WhatTheyThink een onderzoek gedaan naar de toepassing van digitaal drukken. Meer dan 300 bedrijven van offsetdrukkers tot digitale drukkers en groot formaat printers leverden de zeer complete vragenlijst in. Uit de vragen concludeerde WTT dat nu al meer dan de helft van het multicolor drukwerk digitaal wordt gemaakt en dat deze groei nog niet zit in opdrachten met variable content. Ook het aantal opdrachten in de categorie cross-media is nog laag en in beiden zal de groei van de komende jaren zitten. Opvallend zijn ook de redenen die de ondervraagde gaven om opdrachten digitaal af te drukken. Uiteraard is dat de mogelijkheid om kleinere oplagen rendabel te kunnen produceren, maar ook ‘net zo goed als offset’ scoorde goed. Het rapport is na registratie gratis te downloaden via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK