Veelbelovende branchecijfers op Vakdag Print & Sign

Niemand minder dan Wouter Haan van Simian hield een aansprekend mini-onderzoek tijdens zijn keynote lezing tijdens de Vakdag Print & Sign.

trends-vakdag-simain

Pakweg 200 deelnemers gaven via een website op de smartphone antwoord op de volgende vragen tijdens de Vakdag Print & Sign. Sleutelwoorden die werden gegeven op de vraag naar de ‘trends voor de komende jaren’ waren: automatisering, personalisatie, inkjet, lagere oplages en specialisatie. De vraag over de omzetontwikkeling leverde het verrassende resultaat op, dat 76% verhoging van de omzet dit jaar verwacht, 13% voorziet een gelijke omzet en 11% voorziet een daling. Qua investeringen zit de vaart er ook goed in. 49% denkt 1 miljoen of minder te investeren, 17% denkt aan een bedrag tussen 1 en 2,5 miljoen euro, 17% zit daarboven, maar ook 17% die in dit jaar niet investeren. Bedrijven investeren dan in software/automatisering, mensen/personeel, marketing en duurzaamheid. Tot slot zegt 33% de investering uit gereserveerde gelden te betalen, 27% uit de cashflow, 13% leent via de bank en 27% overweegt een leaseconstructie.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK