Circus reclamemateriaal weer meer naar Nederlandse drukkers

circusOp Circusweb.nl is een interessant stukje geschreven over het bestellen van circus reclamemateriaal. Voorheen gingen circussen voor hun promotiemateriaal met name naar het buitenland. Nu kijken zij steeds meer naar het aanbod van de Nederlandse online drukker. 123drukken.nl is een van de online drukkers die hen op de voordelen wees van het bestellen bij Nederlandse drukkers.

Communicatie met het publiek is één van de belangrijkste aspecten van het circuswerk. Ook voor een circusvoorstelling, anders weten mensen niet dat het circus er is. Hoe kan een circus zorgen voor het beste promotiemateriaal? Circusweb: “Goede posters, flyers of een display met folders zijn nodig, en misschien ook nog een stapel opvallende stickers. De laatste jaren was er een tendens om al dat reclamemateriaal in het buitenland te bestellen. Gedreven door een zoektocht naar ‘goedkoop’, gingen steeds meer circussen werken met dit buitenlandse materiaal. Na succesvol waarschuwen door de Nederlandse online drukker 123drukken.nl, komen steeds meer circussen hiervan terug. De ontwikkelingen in de oostelijke landen hobbelen vaak achter het westen aan. Dit is terug te zien in de druktechnieken die nog worden gebruikt. Minder aantrekkelijke kleuren op slappere papiersoorten zijn in die landen nog heel gebruikelijk. Wanneer zulke posters in Nederland opgehangen worden, dan valt ineens het kwaliteitsverschil op met het Nederlandse drukwerk. Online drukker 123drukken.nl wijst erop dat, naast de betere kwaliteit van de materialen, ook de communicatie met een Nederlandse drukker beter is. En er wordt bijzonder snel geleverd. Door de enorme volumes die Nederlandse online drukkers tegenwoordig aan hun klanten afleveren, ligt hun prijs ook nauwelijks hoger dan bij een bestelling in het oosten.”

Bron: Circusweb.nl

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK