Samenwerking zorgt voor duurzame print oplossingen voor de synthetische markt

Stahl EVO en HP Latex Inkten maken volledig watergebaseerde en milieubewuste printproductie mogelijk
Stahl, leverancier van oppervlaktebehandelings- en coatingoplossingen voor flexibele materialen, kondigde aan samen te werken met HP om de duurzaamheid van gedrukte kunststoffen te vergroten. De twee bedrijven combineren hun expertise en productportfolio om fabrikanten te helpen unieke duurzame ontwerpen op een duurzamere manier te printen.

De samenwerking tussen Stahl en HP onderstreept het belang van innovaties die de groeiende synthetische markt transformeren en tegelijkertijd milieuverantwoordelijkheid nemen. De watergebaseerde HP Latex Inkten behouden de flexibiliteit van het materiaal, waardoor de ontwerper professionele items van stoffering, tassen, schoenen of kleding kan bedrukken. Door het toevoegen van de watergedragen Stahl EVO coatings wordt de duurzaamheid van het drukwerk vergroot en samen bieden ze een kosteneffectieve en volledig milieubewuste productie.

Duurzame impact is de kern van beide bedrijven. Stahl en HP zijn toegewijd aan het ontwikkelen en leveren van een ecologisch duurzame productportfolio, het verbeteren van de duurzaamheid van hun eigen wereldwijde activiteiten en het samenwerken met leveranciers om hun impact op het milieu verder te verminderen.

François Tanière, Worldwide Marketing Business Developer bij HP Inc. Toegevoegd: Large Format Printing Division: “We hebben voor het eerst onze samenwerking gedemonstreerd tijdens de Global Print Expo van FESPA in Berlijn in mei jongstleden. Bezoekers kunnen ervaren hoe HP Latex Technology en Stahl EVO elkaar optimaal aanvullen. De samenwerking met Stahl stelt ons in staat nieuwe markten te bereiken en onze klanten te helpen zich snel aan te passen aan nieuwe markttrends en tegelijkertijd dure voorraden te verminderen.

Sidnei Blos, Global Market Manager Synthetics bij Stahl: “Ons Stahl EVO-gamma is de volgende generatie polyurethaancoatings voor kunststoffen. De coatings bevatten geen gevaarlijke stoffen en bieden de prestaties die topmerken gewend zijn. De Stahl EVO primer is de perfecte voorbereiding voor digitaal printen. De 100% watergedragen Stahl EVO topcoating is perfect aan te brengen op bedrukte kunststofsubstraten om duurzame, gladde en brede kleurverlopen te creëren.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK