Duurzame, milieuvriendelijke sign oplossingen

Sentec, distributeur van groot-formaat print media, heeft een complete lijn van milieuvriendelijke groot-formaat oplossingen op de Europese markt gebracht. Het zogeheten Neenah assortiment biedt milieuvriendelijke alternatieven voor het printen van hangende banners, posters, backlit materiaal, tot aan behang voor interieur decoratie. Alle oplossingen hebben het FSC keurmerk, bevatten voor een deel gerecyclede vezels en zijn volkomen PVC-vrij en makkelijk recyclebaar.

Nu het bewustzijn toeneemt dat er ook in de sign- en grootformaat printbranche verduurzaamd moet worden, is de sector actief op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven voor de traditionele producten. Van oudsher wordt er namelijk nog steeds veel geprint op producten met PVC als meest belangrijke bestandsdeel, wat slecht voor het milieu en moeilijk te verwerken is.

Wanneer een reclame-uiting van Neenah niet langer wordt gebruikt, kan deze rechtstreeks in de papier container worden gegooid, waardoor het niet langer nodig is om speciale afvalverwijdering in te zetten. Dit biedt de gelegenheid om grote kostenvoordelen te behalen gedurende de levenscyclus van het product.

(bron: Duurzaam Actueel)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK