Veredeling met milieuvriendelijke glitter

Windles in Oxfordshire heeft een milieuvriendelijke variant voor het veredelen met glitter ontwikkeld. Het Britse grafische bedrijf, dat onder meer wenskaarten en luxe verpakkingen maakt, maakt veel gebruik van glitter als veredelingstechniek. Maar de huidige samenstelling daarvan is niet erg milieuvriendelijk. Glitter bestaat namelijk uit microscopisch kleine aluminiumdeeltjes en polyester. Door dit polyester te vervangen door cellulose, heeft Windles glittermateriaal in huis dat biologisch afbreekbaar is. Het materiaal zou al na enkele dagen, na het weggooien, composteren. Het is nog wel in ontwikkeling. Een van de obstakels, is het glanzend houden van de glitter. Ook zal het product, wanneer het op de markt komt, duurder zijn dan het huidige glittermateriaal.

Bron: printweek

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK