Belgische Roularta pikt drukorders in van RotoSmeets en Habo DaCosta

Uitgeverij Roularta Media Group  heeft deze maand de Belgische vrouwentitels van Sanoma overgenomen, naar verluid voor een bedrag van 34 miljoen euro. De overname heeft ook gevolgen voor Nederlandse drukkerijen. Een groot deel van de titels van het vrouwenmerk portfolio zal voortaan in Roeselare (België) worden gedrukt en niet meer in Nederland. Deze titels worden tot op heden namelijk gedrukt door onder meer Roto Smeets Group en Habo DaCosta.
Het gaat om de bladen: Libelle, Femme d’Aujourd’hui (245.504 exemplaren), Flair N/F (74.222 exemplaren), Feeling & Gael (69.132 exemplaren), naast de andere overgenomen titels: La Maison Victor, Communiekrant, Loving You en SheDeals. Afhankelijk van de lopende drukcontracten zal de productie van deze titels verhuizen van Nederland naar onze Zuiderburen.

Bron: grafisch-nieuws

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK