Roularta Printing gaat vrouwenmagazine Margriet drukken

Steeds meer titels van Sanoma worden in België gedrukt bij Roularta Printing, de rotatiedrukkerij van de Roularta Media Group in Roeselare. Vanaf begin februari komt daar het vrouwenmagazine Margriet bij.

Margriet verschijnt in een oplage van ca. 150.000 exemplaren. Eind vorig jaar vierde het magazine haar 80-jarig bestaan. Het bereik valt net buiten de top 5 van de NOM analyses: Kampioen (4,4 miljoen), Libelle (1,5 miljoen), Donald Duck (1,5 miljoen), LINDA (1,3 miljoen), Privé (1,1 miljoen). De uitgever claimt zelf dat het bereik in print ca. 991.000 lezers aantikt, en zou daarmee dus op de zesde plaats komen. Dus ca. 6,6 per gedrukt exemplaar.

Nog meer titels van Sanoma Nederland zullen in Roeselare worden gedrukt. Voor de tweewekelijkse TV-gids Totaal TV met een oplage van slechts 58.000 exemplaren, is dat vanaf deze week al het geval. Het wekelijkse Nederlandse vrouwenmagazine Flair, met een oplage van 75.000 exemplaren, zal vanaf eind dit jaar door Roularta Printing worden gedrukt. Het vierwekelijks Nederlands striptijdschrift Donald Duck Extra, met een oplage van 82.600 exemplaren, volgt eind 2020.

Bron: Grafisch Nieuws

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK