Lagere reclame-inkomsten drukken winst bij Roularta Media Group

Roularta Media Group heeft de eerste maanden van het jaar minder reclame-inkomsten gerealiseerd dan in diezelfde vorig jaar. Dat én de investering in startkosten voor nieuwe digitale initiatieven, hebben gevolgen voor de winst: die is beperkter dan de eerste van vorig jaar.
De dalende advertentieomzet (5 procent en dat is, volgens Roularta, beter dan het gemiddelde binnen de mediasector) weerhoudt RMG er niet van om haar 360 graden-strategie onverminderd voort te zetten. Op tv, op radio, in print en digitaal blijft Roularta omnipresent met sterke merken voor kijkers, luisteraars, lezers, surfers en adverteerders.

Bij de print bedraagt de omzetdaling 6,4 procent, een gevolg van die verminderde advertentie-inkomsten en van drukopdrachten voor derden. Bij de audio-visuele afdelingen is er, inclusief de acquisities, een omzetgroei van bijna anderhalf procent. Voor impact acquisities is er echter een omzetdaling van 2,9 procent. Dat alles resulteert in een nettowinst voor de RMG-aandeelhouder van 1,3 miljoen euro. Vorig jaar was dat 14,7 miljoen euro.

(Bron: KW)

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK