Meer winst voor Roularta ondanks druk op print-reclamemarkt

BB160823 roularta-_2Roularta heeft in de eerste zes maanden van het jaar meer winst geboekt, ondanks dalende reclame-inkomsten bij gedrukte media.
Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de Belgische Roularta Media Group. In het eerste halfjaar werd netto een winst uit voortgezette activiteiten gerealiseerd van 13,9 miljoen euro, of een stijging met vier procent. Voor de aandeelhouder gaat het om een stijging met 49 procent tot 14,7 miljoen euro.

De gestegen winst is te danken aan de lagere financiële kosten en belastingen. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) lag met 19,9 miljoen euro immers 9,4 procent onder de cijfers van vorig jaar, als gevolg van vooral een daling van de reclame-inkomsten en nieuwe lanceringskosten voor bijvoorbeeld het e-commerceplatform Storesquare.be en de telecomtak Mobile Vikings.

Inclusief de joint-ventures steeg de omzet 1,2 procent tot 241 miljoen euro. Zonder die joint-ventures gaat het om een daling met 4,8 procent tot 143 miljoen euro. De omzet van de divisie gedrukte media zakte 3,9 procent tot 152,1 miljoen euro, als gevolg van dalende reclame-inkomsten. Reclame-inkomsten uit internet stegen evenwel met 12,8 procent. De divisie audiovisuele media zag de omzet 11,3 procent stijgen tot 89,4 miljoen euro. De inkomsten uit reclame bij de tv-en radiozenders stegen 4,9 procent.

(Belga)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK