Eerste Heidelberg Versafire EV bij Rindt in Duitsland

De Europese lancering van de nieuwe Versafire versies van Heidelberg vond afgelopen voorjaar plaats. Twee nieuwe modellen werden op de markt gebracht. De Versafire EV en het krachtige productiesysteem Versafire EP. Sinds april 2018 is één van de eerste Versafire EV-serie machines in productie bij Druckerei Rindt GmbH & Co. KG in Fulda, Hessen.

Managing Director Sebastian Jerabeck: “Wij zien digitaal drukken als een belangrijk onderdeel van ons aanbod in een geïntegreerde portfolio, van zowel hoge kwaliteit als kleinere oplagen.”

Rindt lanceerde individuele (en betaalde) adviesdiensten, met name voor complexe drukwerkproducten. Om de twee tot drie jaar investeert het bedrijf in de nieuwste druktechnologie, en voor 2019 is eveneens een uitbreiding van de productie in het offset segment gepland.

De full-service drukkerij (gelegen tussen Kassel en Würzburg) met ca. 70 medewerkers, werkt in drie ploegen en levert 80 procent aan Duitse klanten, maar ook aan opdrachtgevers in Oostenrijk en Zwitserland. 75% van de opdrachten omvat ‘klassiek’ commercieel drukwerk. Het bedrijf is echter ook begonnen met het produceren van verpakkingen, dit segment groeit  zeer voorspoedig. Klanten komen uit: de industrie, banken, verzekeringsmaatschappijen, uitgeverijen en reclamebureaus.

“Enkele jaren geleden hebben we onze drukkerij door middel van een ‘merkherintroductie’ opnieuw gepositioneerd – weg van de standaard drukkerij naar de probleemoplosser, en zijn daardoor minder uitwisselbaar”, legt Jerabeck uit. De diensten voor klanten worden voortdurend uitgebreid en omvatten nu ook opslag en logistiek, evenals individuele webwinkels voor grote(re) klanten.

Bron: print.de

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK