Milieuvriendelijke verpakking voor speelgoed

ms-papertiesIn plaats van harde plasticverpakkingen voor speelgoed gebruikt Marks &Spencer nu een recyclebare papieren sealing toe. De winkelketen gebruikt hiervoor het gepatenteerde Fibre Form van BillerudKorsnäs.

Geen zware, slecht te openen en milieubelastende plastic verpakkingen meer voor de Engelse Winkelketen Marks &Spencer. Zij ontwikkelden een verpakking die geheel gemaakt is van recyclebaar papier onder de naam “PeperTies”

De plastic verpakking is nu vervangen door 310 grams Fibre Form dat geproduceerd wordt door de Zweedse verpakkingsfabrikant BillerudKorsnäs.

Fibre Form is papier dat onder warmte en druk gevormd kan worden en zich eender gedraagt als een plastic gevormde seaL

De voordelen zijn groot. Het is vriendelijker voor kinderhanden. Het gewicht van de verpakking is lager en het is te recyclen. De kosten liggen iets hoger maar alle voordelen bij elkaar genomen heeft M&S besloten in de toekomst alle speelgoedverpakkingen zo te laten produceren.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK