DS Smith lanceert duurzame verpakking voor temperatuurgevoelige leveringen

De coronapandemie zorgt voor een boost op de e-commerce markt. Recent onderzoek van DS Smith toont aan dat Europese consumenten van plan zjjn om door te gaan met het online kopen van boodschappen (62%) en het bestellen van maaltijdkits aan huis (49%). Consumenten maken zich wel zorgen over de verpakking bij hun bestelling. Of meer specifiek: de impact op het milieu. DS Smith komt daartoe met een duurzame verpakking.

DssmithOm een antwoord te bieden op de duurzaamheidsuitdagingen die de groei van de e-commerce met zich meebrengt, partneren DS Smith en TemperPack om ClimaCell® te introduceren, een duurzame thermische isolatiebarrière voor temperatuurgevoelige goederen, zoals: maaltijdboxen, bederfelijke levensmiddelen en medische producten.

DS Smith: “Door het gebruik van ClimaCell® thermische liners is het makkelijker om de zorgen van de consument over het milieu aan te pakken. Het product, dat gemaakt is van papier en biogebaseerde materialen, kan door de consument na gebruik gemakkelijk gerecycleerd worden in papierrecyclingbakken. Het vervangt het moeilijk te recycleren EPS-schuim (geëxpandeerd polystyreen), waarvan jaarlijks meer dan 350.000 ton wordt gebruikt in verpakkingen, terwijl slechts een derde van dit plastic verpakkingsafval in Europa wordt gerecycled.”

Bron: www.dssmith.com

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK