Slimme PEFC-verpakking ‘meest duurzaam’

pefc verpakking2De verpakking voor ontbijtgranen van het merk Frazer heeft een Pro Carton ECMA Award gewonnen in de categorie ‘Duurzaam’. Het is een PEFC-gecertificeerde kartonnen verpakking waarover goed is nagedacht.
Voordelen van de eenvoudige verpakking; geen plastic binnenverpakking meer en gemakkelijk te openen en sluiten dankzij een perforatie; openen en sluiten gebeurt door beide hoeken uit elkaar te trekken, respectievelijk tegen elkaar te duwen. Beide flappen aan de bovenkant zorgen voor het goed afsluiten van het product. Hierdoor volstaat voor de gehele verpakking alleen het karton, wat het zeer geschikt maakt voor recycling. De Frazer-doos is bedrukt in zes kleuren met een matvernis. De verpakking wordt geproduceerd door A&R Carton en het PEFC-gecertificeerde karton wordt geleverd door Metsä Board.

Bronnen: PEFCNederland/ProCarton

Lees ook: Consument kiest steeds vaker voor duurzame verpakking

 


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK