Steeds meer grote bedrijven stappen over op FSC papier

regenwoud2Vier grote Amerikaanse bedrijven, Xerox, Starwood Hotels & Resorts, Delta Dental en Bigelow Tea, stappen over op het gebruik van papier dat is gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). Dat meldt de ecologische waakhond ForestEthics. Met de overstap op FSC-gecertificeerd papier en houtvezels kondigen de bedrijven een nieuw duurzaamheidsbeleid op het gebied van inkoop aan.

Zowel Xerox als Starwood Hotels & Resorts gaan samenwerken met leveranciers om ecologisch verantwoord papier en vezels in te kopen. Als onderdeel van zijn Sustainable Meeting Practices wil Starwood daarnaast zijn papierconsumptie verminderen en zoveel mogelijk gebruik maken van gerecycled papier en vezels.
Voor materialen die van niet-gerecyclede vezels zijn gemaakt, gebruikt en promoot Starwood bij voorkeur materiaal dat is gecertificeerd door de FSC. Alle vier de bedrijven deden eerder al toezeggingen om regenwouden en mensenrechten te beschermen.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

2 reacties

  1. Avatar Bart de Vreede op 22/10/2015 om 16:08

    Goed initiatief! Maar dan te bedenken dat er nog veel meer alternatieven zijn zoals het Nederlandse PaperWise die veel verder gaan dan FSC en voor het gemak overgeslagen worden omdat FSC het als merk beter voor elkaar heeft.    • Avatar Beate den Engelsman op 23/10/2015 om 14:54

      Dank voor de reactie! Zal eens naar de alternatieven kijken.In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK