Grote bedrijven betalen facturen nog steeds te laat, zegt MKB-Nederland

Niet 60 maar 30 dagen zou de wettelijke norm moeten zijn voor grote bedrijven om hun facturen te betalen aan kleine ondernemers, zoals zzp’ers en mkb’ers. Daartoe roept MKB-Nederland op in een brief aan staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken). Volgens de belangenclub komen veel kleine en middelgrote bedrijven nu in de problemen, omdat ze lang op hun geld moeten wachten.

Na jaren van dalingen is het aantal dagen voordat een factuur wordt betaald, gestegen. Het duurt gemiddeld nu 41,5 dagen. In 2017 duurde het 40,3 dagen. Dat blijkt uit cijfers van betalingsinformatiebedrijf Graydon.

IT, Communicatie en media betalen na ca. 41,5 dagen

Oorzaak hiervan is de wettelijke betalingstermijn van zestig dagen, zegt ondernemersorganisatie MKB-Nederland. Die regeling komt voort uit een wet die in 2017 in het leven is geroepen, om onredelijk lange betaaltermijnen juist tegen te gaan.

Lees verder: NOS

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK