Facebook laat bedrijven privéberichten sturen naar individuele gebruikers

BB150807Facebook privateFacebook heeft een nieuwe functie uitgerold voor bedrijven, waardoor het mogelijk is om privéberichten te versturen naar gebruikers. Voor gebruikers is het echter mogelijk om berichten die zijn verstuurd door bedrijven te blokkeren.

Bedrijven die pagina’s hebben op Facebook kunnen een privébericht sturen wanneer een gebruiker publiekelijk op de desbetreffende pagina heeft gereageerd. Als een bedrijf voor een persoonlijk bericht kiest wordt daarvan melding gegeven op de pagina. Ook kunnen gebruikers zelf een privébericht sturen naar bedrijven en direct reageren vanuit advertenties. De uitrol van de nieuwe functionaliteit is per direct van start gegaan, zo heeft Facebook laten weten. Wie geen prijs stelt op berichten van bedrijven heeft de mogelijkheid om de functionaliteit uit te schakelen.

Facebook probeert met de introductie van de nieuwe communicatiemogelijkheid om bedrijven te stimuleren snel te reageren op berichten van gebruikers; bedrijven die namelijk op meer dan 90 procent van de gevallen reageren en dat in meer dan de helft van de gevallen binnen vijf minuten doet krijgt een badge op de pagina. Daarop staat dat de desbetreffende pagina-eigenaar ‘very responsive’ is. Om te bepalen of een bedrijf de badge verdient wordt naar gegevens van de afgelopen zeven dagen gekeken.

Om snelle antwoorden te stimuleren heeft Facebook een aantal nieuwe tools geïntroduceerd. Zo kunnen bedrijven standaardantwoorden instellen voor veel gestelde vragen. Ook moet het gemakkelijker worden om de inbox bij te houden.

(bron: Tweakers)

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK