F8: Facebook doet een gooi naar de zakelijke markt

use-facebook-f8-mark-zuckerbergFacebook ziet voor zichzelf een rol weggelegd in de zakelijke markt. Daarvoor heeft het op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie F8 een aantal gereedschappen aangekondigd. De belangrijkste is ongetwijfeld het Messenger Platform waarmee je nu als ontwikkelaar apps kunt maken om met de meer dan 600 miljoen Facebook accounts in contact te komen. Ook LiveRail waarmee je video kunt delen heeft een interessante uitbreiding, het kan nu gebruikt worden om advertenties te distribueren. Daarmee concurreert Facebook direct met Google’s DoubleClick en Twitter’s MoPub. Hoe Facebook gebruikers reageren op advertenties is al een beetje bekend, de meesten vinden het maar niks. Nu apps maken voor Facebook in de lift zit willen ontwikkelaars en hun klanten weten hoe deze werken en gebruikt worden, daarvoor heeft Facebook nu Analytics for Apps uitgebracht, een gratis tool waarmee je het gebruik en de functionaliteit van apps kunt controleren. Of Facebook in staat is om de professionele en zakelijke markt te veroveren valt te betwijfelen gezien de concurrentie van Google, LinkedIn, Twitter, en ook die van Microsoft en Apple/IBM, maar op basis van zijn grote schare gebruikers zal het ongetwijfeld een stukje van de markt gaan pakken, al was het alleen maar omdat veel ZZP’ers en kleine bedrijven al op Facebook zitten.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK