Facebook voor bedrijven

WorkFacebookFacebook heeft voor het eerst een versie van het sociale netwerk voor bedrijven getoond.

Over het bestaan van ‘Facebook at Work’ gingen al geruchten, maar het netwerk is nu door een beperkt aantal bedrijven te testen.

Het netwerk is te gebruiken in iOS- en Android-apps met de naam ‘Work’, en op de site van Facebook, waar kan worden geschakeld tussen het persoonlijke en zakelijke netwerk.

Via Facebook at Work kunnen bijvoorbeeld zakelijke discussies worden gevoerd zonder dat persoonlijke vrienden dit zien, en kunnen persoonlijke updates worden afgeschermd van collega’s.

Volgens projectleider Lars Rasmussen is Facebook at Work vooral gebaseerd op de manier waarop Facebook intern op het kantoor van het sociale netwerk al werd gebruikt, zo vertelt hij aan Techcrunch. De focus van het zakelijke netwerk ligt op samenwerken tussen collega’s.

Het samen bewerken van documenten is nog niet mogelijk, maar Facebook at Work gaat wel de concurrentie aan met zakelijke chat-apps als Slack.

Facebook weet nog niet hoe in de toekomst geld zal worden verdiend aan de dienst. Momenteel zijn advertenties en apps van derden uitgeschakeld in de zakelijke variant, en volgens Rasmussen is het mogelijk dat er in de toekomst een abonnementsvorm wordt geïntroduceerd.

Wanneer Facebook at Work voor alle bedrijven beschikbaar wordt gesteld is nog niet bekend.

bron: nu.nl

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK