Oplage Charlie Hebdo nationaal record

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen is de oplage van de woensdag uitgekomen editie van weekblad Charlie Hebdo verhoogd naar vijf miljoen exemplaren. Dat meldde de distributeur Messageries lyonnaises de presse woensdag volgens Franse media.
De oplage van 5 miljoen is in Frankrijk ongeëvenaard. Het record stond op naam van France-Soir; van die krant kwamen 2,2 miljoen exemplaren uit in 1970 na de dood van staatsman Charles de Gaulle.
Normaal is de oplage van het weekblad enkele tienduizenden. Dat werd na de aanslag op de redactie van vorige week woensdag al verhoogd naar 1 miljoen en later naar 3 miljoen. De afname is echter zo groot, dat de drukpersen nog harder gaan draaien.
Volgens de distributeur zijn er zo’n 700.000 exemplaren verkocht tot aan 09.00 uur woensdagochtend. In veel kiosken is zelfs geen Hebdo meer te krijgen. Sommigen proberen daar direct winst uit te halen: op eBay wordt door verscheidene mensen al honderden euro’s gevraagd voor deze editie van het satirische weekblad.
Vanaf donderdag ligt de nieuwste Charlie Hebdo ook eenmalig in Nederlandse winkels. Het gaat om vijfhonderd stuks. Op Marktplaats is al een run ontstaan op de speciale editie die door particulieren wordt aangeboden.

Bron: ANP

Lees ook: 500 ‘Nederlandse’ Charlie Hebdo’s

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK