Franse drukkerij weer open na ‘Charlie Hebdo’

drukkerij-parijsDe drukkerij nabij Parijs die begin vorig jaar even wereldnieuws was omdat de aanslagplegers op Charlie Hebdo zich daar hadden verschanst, is weer in gebruik genomen. President Hollande was persoonlijk bij de officiële opening van drukkerij in Dammartin-en Goële eind september aanwezig. Het pand was zwaarbeschadigd door de gevechten tussen de twee terroristen, de gebroeders Kouachi, en de Franse troepen die de drukkerij hebben bestormd om de gijzeling te beëindigen. De renovatie kostte ruim anderhalf miljoen euro, die door de overheid, verzekering, een inzamelingsactie op internet en een lening door de drukker zelf is gefinancierd. De drukkerij is vernieuwd en extra beveiligd met onder meer 24 bewakingscamera’s. De drukker Michel Catalone en zijn collega ontvingen van Hollande de Franse onderscheiding Légion d’honneur.
Bron: grafischnieuws


 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK