Belgische Graphius neemt Franse stripboekendrukkerij over

De Belgische drukkerij Graphius heeft een grote slag geslagen op de stripboekenmarkt. Graphius heeft namelijk het Franse PPO Graphic overgenomen, een bekende drukkerij van stripboeken, waaronder Lucky Luke. PPO Graphic in Palaiseau, bij Parijs, was nog in handen van de 72-jarige Robert Ganem. Maar Ganem heeft geen opvolging en koos er daarom voor zijn bedrijf te verkopen aan Graphius. De Franse drukkerij heeft onder meer een Heidelberg offsetpers in het grootformaat 120 x 160 cm en een automatische nabewerkingsstraat voor boeken. Bij PPO Graphic werken 70 mensen, die een jaaromzet draaien van 16 miljoen euro. Voor het Belgische Graphius was Frankrijk al een belangrijke afzetmarkt, nu heeft Graphius ook productiecapaciteit in Frankrijk zelf.

Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK