Arjowiggins in moeilijkheden – gevolgen voor Franse en Britse fabrieken

Nadat de verkoop van de papierdivisies van Arjowiggins Graphic en Arjowiggins Creative Paper aan het Nederlandse bedrijf Fineska BV eind 2018 was mislukt, zijn op dit moment de Franse en de meeste Britse fabrieken onder curatele gesteld.

De reden voor de mislukte verkoop van de Franse bedrijven Arjowiggins Graphic en Arjowiggins Creative Paper, wordt onder andere genoemd in persberichten van de Franse holding Sequana. Men spreekt over  een verslechterde marktomgeving, als gevolg van herhaalde kostenstijgingen, voornamelijk voor pulp, maar ook voor energie. Inmiddels bekende verschijnselen, welke al sinds eind 2017 zijn intrede heeft gedaan. Arjowiggins Papiers Couchés, Arjowiggins Le Bourray, Greenfield en Arjowiggins Rive hadden al vergevorderde plannen voor omvangrijke organisaties. Dat de ontstane situatie gevolgen zal hebben voor de leverbaarheid van bepaalde papiersoorten, is vrijwel onvermijdelijk.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK