Antalis vond snel alternatieven voor Arjo-assortiment

Antalis was snel met het bieden van een alternatief voor het Arjowiggins-assortiment. Op korte termijn kan de distributeur alternatieven bieden voor Cocoon en Cyclus.

Het einde van Arjowiggins Graphic zorgde links en rechts voor de nodige onrust op de papiermarkt. De fabriek sloot haar deuren definitief, ondanks pogingen een koper te vinden. Stéphane Courtot, Managing Director van Antalis Benelux en West-Europa, zegt daarover in een persbericht: “We betreuren deze trieste geschiedenis, maar onze groep had deze uitkomst al verwacht en we hebben dus verschillende nieuwe vervangende producten gevonden voor die van Arjowiggins Graphic.”

Arjowiggins Creative Papers

Er is meer vertrouwen in een mogelijke doorstart van Arjowiggins Creative Papers. Ook dat bedrijf verkeert in zwaar weer, maar de kans op een koper worden aanzienlijk hoger ingeschat dan bij Arjowiggins Graphic. De Arjowiggins-fabrieken zijn onderdeel van de Sequana Groep, die begin dit jaar een poging om dit bedrijfsonderdeel te verkopen zag mislukken. Sequana is ook grootaandeelhouder van het aan de beurs genoteerde Antalis. Begin februari werd bekend gemaakt dat er aan ‘een nieuwe aandeelhoudersstructuur’ wordt gewerkt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK