Antalis zoekt groei in packaging

Nog voordat Antalis haar eerste halfjaarcijfers over 2019 publiceert, neemt zij al een voorsprong op de veranderingen die momenteel binnen het bedrijf plaatsvinden. De focus richt zich meer op verpakkingen.

antalisDe reguliere papiermarkt heeft last van dalende volumes, ook dat wordt bij Antalis gemarkt. Het persbericht laat nu al zien dat de omzetdaling ca. 5,6% bedraagt ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. De omzet zal naar verwachting uitkomen op € 1.072 miljoen euro. De ‘gewone’ volumedaling is de belangrijkste oorzaak van de omzetdaling, gevolgd door het wegvallen van leverancier Arjowiggins Graphic, en tevens verstoringen in de markt van recycled papier.

Daarentegen is in packaging een groei te zien. Antalis zegt in dat segment 2% meer marge te hebben gerealiseerd ten opzichte van 2018.

Groei in e-commerce & digitalisering

Stéphane Courtot, Managing director Benelux, Western Europe & Asia in het persbericht: “Op 9 september 2019 lanceerde Antalis Benelux een nieuwe e-commercesite, en zet in op digitale transformatie. Naast een nieuw uiterlijk heeft de nieuwe webshop een betere gebruikerservaring, en door de geoptimaliseerde inhoud is deze erg gebruiksvriendelijk. Voor 2020 zijn er nieuwe functionaliteiten gepland in de webshop, zoals online betalen voor prospects. Met de investering in marketing automation kan Antalis haar klanten in de toekomst nog beter van dienst zijn. Deze digitale ontwikkelingen vormen de basis van de groeistrategie van Antalis.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK