Antalis neemt Igepa over in Zweden en Noorwegen

Papiergroothandel Antalis neemt de papieractiviteiten over van de handelsonderneming Igepa in Zweden en Noorwegen. De onderneming wil haar marktposities in de Scandinavische landen consolideren.

In de eerste helft van 2018 realiseerde Antalis al een jaarlijkse omzet van 6 miljoen euro, door de overname van de Zweedse distributie-activiteiten van verpakkingsleverancier Alos AB. Volgens Antalis hebben de afgelopen drie jaar diverse acquisities in Denemarken, Zweden en Noorwegen, en de huidige acquisitie, de positie van de onderneming in de papiersector versterkt. Daarnaast zal de overname jaarlijks een omzet genereren van circa tien miljoen euro, en de groothandelsgroep in staat stellen haar productassortiment voor haar klanten uit te breiden, alsook de samenwerking met leveranciers uit te breiden.

“We willen groeikansen blijven benutten om onze marktpositie in ons kerngebied papier te versterken, en tegelijkertijd de consolidatie op de papiermarkt actief te ondersteunen”, zegt Dieter Becker, Regional Managing Director Middle Europe. “Bij overnames zullen we ons blijven richten op de segmenten verpakking en visuele communicatie. Hier genereren we nu ongeveer 35 procent van onze brutomarge binnen de Antalis Groep.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK