Igepa Nederland neemt Condor Sign over

Karin Lammertink van Condor Sign (l) en Hans-Jürgen Caspers (Igepa Nederland) kijken uit naar de samenwerking.

Igepa Nederland B.V. neemt per 1 mei Condor Sign over. De leverancier van displaysystemen in Enter, zal onder de naam Condor Displays als merk binnen Igepa Nederland worden gevoerd.

“Met de overname van Condor breiden wij ons assortiment uit met display(presentatie-)systemen. Dat hadden wij nog niet, dus dit is een logische aanvulling op ons aanbod Viscom-producten. Op Viscom-gebied kunnen klanten voortaan voor alle materialen bij één bron terecht; wij bieden het hele pakket: van printers tot signmaterialen en nu ook displaysystemen. Dat is uniek in Nederland”, zegt Hans-Jürgen Caspers, managing director van Igepa Nederland. “Bovendien past Condor qua cultuur en organisatie goed bij ons. Wij hebben hetzelfde DNA, we denken in oplossingen en streven beide naar meerwaarde voor de klant.”

Geschikte partner
Condor Sign is een door John en Karin Lammertink in 2002 opgericht familiebedrijf, met vijf medewerkers in Enter. Condor levert display(presentatie-)systemen aan circa 500 print- en signbedrijven, drukkerijen en reclameproductiebedrijven in de Benelux en Duitsland. Karin Lammertink (managing director) is zeer verheugd over de overname: “Wij zien sterke doorgroeimogelijkheden, maar daarvoor hebben wij meer slagkracht nodig. Die hebben wij in Igepa Nederland gevonden. Met het bundelen van onze krachten kunnen de ambities waargemaakt worden.”

Voordelen voor klanten
Door de overname kunnen Igepa en Condor voortaan sign- en displaymaterialen én displaysystemen aan hun klanten aanbieden. “En dat heeft veel voordelen voor de klant”, zegt John Lammertink. “Wij kregen steeds vaker de vraag van klanten, welke printmaterialen bij welke systemen passen. Dankzij de expertise van Igepa kunnen wij die klanten nu veel beter adviseren en nog meer ontzorgen.”
“Een breder assortiment, betere verkrijgbaarheid en de continuïteit is gewaarborgd” – ook Hans-Jürgen Caspers (Igepa) ziet veel voordelen voor de klanten. “Ik kijk ernaar uit om met de kennis en ervaring van Condor Sign nog meer diversiteit, service en meerwaarde te creëren voor onze klanten.”

Condor Displays
“Voor klanten heeft de overname geen gevolgen, operationeel verandert er niets”, verzekert Karin Lammertink, die leiding blijft geven aan het enthousiaste team die (voorlopig) vanuit Enter de klanten blijven bedienen.
John Lammertink geeft invulling aan zijn wens: “Door deze overname kan ik nu doen wat ik het liefste doe, en dat is productontwikkeling. Waar in het verleden alle aandacht uitging naar inkoop en verkoop, kan ik mij nu volledig focussen op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.”
Klanten en zakenpartners van Condor Sign zullen persoonlijk worden geïnformeerd over de overname.

Over Igepa Nederland B.V.
Igepa was oorspronkelijk een groothandel voor Papier en Karton. Door investeringen in nieuwe productgroepen of overnames, is Igepa geëvalueerd tot een totaalleverancier voor de grafische Print en Sign media Industrie.
Met 140 medewerkers realiseert Igepa een jaarlijkse omzet van ruim 100 miljoen euro. Igepa is actief in Nederland en maakt deel uit van de Duitse Igepa Group; een bundeling van groothandels in meer dan 20 verschillende landen. De samenwerking tussen de leden van de Igepa Group zorgt voor een sterke uitgangspositie op elk gebied, zowel wat betreft inkoopbeleid, knowhow als marketing. Kijk voor meer informatie over Igepa op www.igepa.nl.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK