Igepa Nederland gaat Huber inkten leveren

Igepa Nederland en hubergroup gaan een partnership aan waarbinnen Igepa in de Benelux per 1 maart 2018 de inkten van Huber zal gaan leveren.

Persbericht:

Igepa verbreedt dienstverlening aan drukkerijen met vellenoffset-inkten

In tien jaar tijd heeft Igepa zich ook in Nederland ontwikkeld tot een toonaangevende vakgroothandel voor de grafische industrie. Hans-Jürgen Caspers, algemeen directeur van Igepa Nederland, verklaart dat succes: “We hebben kans gezien anti-cyclisch te groeien, doordat we steeds de klant in focus hebben gehouden. Igepa is volledig ingericht op de veranderende situatie in de branche, zodat we snel kunnen inspelen op ontwikkelingen.” Daar past nu ook de stap richting de levering van vellenoffset-inkten van hubergroup goed bij: “Onze klanten zijn voortdurend op zoek naar verdere procesoptimalisatie. Met deze verbreding van onze dienstverlening sluiten we daar perfect op aan.”

Sterke partners

Igepa beschikt in de Benelux over een assortiment van meer dan 40.000 artikelen, variërend van een breed assortiment aan grafisch papier en enveloppen tot verpakkings- en viscom-materialen. In Nederland opende de groothandel begin 2014 in Tiel een splinternieuw magazijn van liefst 15.000 vierkante meter. Daar vertrekken elke ochtend 18 eigen vrachtwagens – nog aangevuld met externe expediteurs en koeriersdiensten – om klanten te bevoorraden. Caspers: “We zoeken altijd, zowel met onze klanten als met onze toeleveranciers, naar sterke partnerschappen. We willen steeds de goede oplossing kunnen bieden, om daarmee onze functie als groothandel te verstevigen en daadwerkelijk meerwaarde te creëren.”

Kracht en kennis bundelen

Zowel in Duitsland als in België en Luxemburg ging Igepa al eerder een samenwerking met hubergroup aan voor de levering van vellenoffset-inkten. Jörgen Rietveld, directeur van hubergroup Noord West Europa: “In beide gebieden is dit een succesvolle combinatie gebleken. Nu hubergroup de focus op marktsegmenten verder bijstelt en tegelijkertijd haar service aan het belangrijke segment van ‘commercial print’ wil handhaven en liefst nog versterken, is dit een goed moment om ook in Nederland de krachten en kennis met Igepa te bundelen.”

Combinatie van papier en inkt

Hans-Jürgen Caspers verwacht dat de nieuwe combinatie van papier en inkt via Igepa, die per 1 maart – voor een geselecteerde groep Nederlandse klanten – van start gaat, op waardering kan rekenen: “Zij beschikken straks immers over een partij met een vast aanspreekpunt waar ze terecht kunnen voor al hun vragen en bestellingen. Klanten die al inkten van hubergroup gebruiken, behouden uiteraard de bestaande condities en ondersteuning die ze al gewend zijn. Dit is onze eerste belangrijke stap in de richting van supplies voor handelsdrukkerijen en we hopen daar op termijn verder vervolg aan te geven. We breiden hiermee onze service voor bestaande klanten uit, maar hopen uiteraard ook nieuwe klanten te overtuigen van de kracht van deze combinatie. We verkeren als gezonde speler in een toppositie met zowel een breed assortiment als de benodigde logistieke kracht.”

Ook Jörgen Rietveld voorziet een positief effect van het partnerschap met Igepa: “Als hubergroup beschikken we in Nederland over een martkaandeel van zo’n 30 procent. De samenwerking met een marktleider als Igepa, en de daarmee gegarandeerde dienstverlening richting onze inktgebruikers, biedt zeker nog mogelijkheden om dit verder uit te bouwen. Door deze samenwerking met Igepa aan te gaan kan hubergroup Benelux zich verder gaan richten op large commercial print en sheetfed packaging, alsmede web offset en flexible packaging. Alle klanten die het betreft hebben wij inmiddels via een apart schrijven op de hoogte gebracht van deze samenwerking en zullen de komende tijd allemaal individueel bezocht worden.

Over Igepa Nederland

Igepa was oorspronkelijk een groothandel voor Papier en Karton. Door investeringen in nieuwe productgroepen of overnames is Igepa geëvalueerd tot een totaalleverancier voor de grafische Print en Sign media Industrie.
Met 140 medewerkers realiseert Igepa een jaarlijkse omzet van ruim 100 miljoen euro. Igepa is actief in Nederland en maakt deel uit van de Duitse Igepa Group; een bundeling van groothandels in meer dan 20 verschillende landen. De samenwerking tussen de leden van de Igepa Group zorgt voor een sterke uitgangspositie op elk gebied, zowel wat betreft inkoopbeleid, knowhow en marketing.
De Duitse partnerbedrijven in de Igepa Group werken al meer dan 50 jaar samen. Igepa heeft een lange termijn samenwerking met haar leveranciers en klanten. Uiteindelijk is deze langdurige samenwerking de sleutel tot het succes van Igepa. Kijk voor meer informatie over Igepa op www.igepa.nl

Over hubergroup Benelux
De hubergroup is één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van drukinkten, lakken en drukkerij-chemicalien. Het succesvolle familiebedrijf, met ruim 250 jaar ervaring en expertise, produceert hoogwaardige producten voor verpakking-, commercieel- en rotatiedrukwerk.
hubergroup Benelux is op 1 januari 2007 ontstaan uit de samenvoeging van HST Drukinkten en Hostmann-Steinberg-Belgium. Als dochteronderneming van de hubergroup is zij in de Benelux hèt aanspreekpunt voor alle producenten uit deze groep, met als belangrijkste hubergroup Deutschland en Italië.
Kijk voor meer informatie over de hubergroup op www.hubergroup.ink

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK