Hubergroup oplossing voor bepaling uitharden UV-inkten

Zijn uw UV-inkten goed uitgehard? De hubergroup biedt een betrouwbaar, wetenschappelijk onderbouwd antwoord. Het bepalen van de uithardingsgraad van
UV-inkten vormt een vrijwel dagelijkse uitdaging voor productiespecialisten wereldwijd.

Om dit probleem op te lossen, heeft hubergroup, een van de toonaangevende internationale specialisten voor drukinkten, een innovatieve techniek uitgevonden: “NewV cure‘. Van 13 tot
16 mei zal de hubergroup deze wetenschappelijk onderbouwde, gepatenteerde oplossing voor het bepalen van de uithardingsgraad van UV-inkten en het EuPIA-conforme UV-inktportfolio in Nürtingen, Duitsland, op de IST UV-dagen 2019 presenteren.

Terwijl UV-inkten aan populariteit winnen en een snel uithardingsproces bieden, is het moeilijk om snel en definitief vast te stellen of de print goed is uitgehard. Door het gebrek aan betrouwbare methoden controleren de meeste operators de uithardingskwaliteit subjectief aan de hand van ‘handmatige’ tests, zoals: afvegen, krassen of een duim, evenals chemische karakterisering. De uithardingsgraad beïnvloedt echter de hardheid, robuustheid, het migratiegedrag en de mogelijkheid tot verdere verwerking van een inktfilm – in feite heeft een onjuiste uitharding een negatieve invloed op de bruikbaarheid en kwaliteit van het gedrukte product.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK