Interket viert zijn 40-jarig jublieum

Interket, de drukkerij van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingen, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: zij bestaat op 24 oktober 2019 exact 40 jaar. Het bedrijf, in 1979 opgericht als private onderneming door Frans Stouten onder de naam Etiflex, welke 1-1- 2016 werd gewijzigd in Interket, is al sinds 2005 onderdeel van de Europese Interket Groep.

Niet alleen de naam is veranderd, maar ook, in vergelijking met de beginjaren zijn de markten die worden bediend anders, mede door de aanwezigheid van een digitale drukafdeling. Interket maakt naast de thermo-etiketten in grote oplages, van oudsher specialist hierin, tegenwoordig ook hoogwaardige producten, zoals: multilayers, etiketten met goud- of zilverfolie, gelamineerde etiketten, sluitzegels en uniek genummerde etiketten.

De no-nonsense mentaliteit en hoge arbeidsethos van de mensen zijn door de jaren heen niet veranderd. Deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat Interket een goede reputatie heeft opgebouwd als leverancier, met een uitstekende kwaliteit en hoge betrouwbaarheid. Hierdoor is het bedrijf nog immer een zeer gewaardeerde partner voor vele relaties. Die positie is de afgelopen drie jaar, door de investeringen in een Flexo machine en twee digitale machines, nog sterker geworden. Ook het behalen van het BRC AA en FSC-certificaat mag hierin niet onvermeld blijven. Illustratief voor team Interket is het recentelijk winnen van de HP Challenge, waarbij het digitale team de hoogste efficiency in een shift van acht uur heeft bereikt, in vergelijking met Europese concurrent drukkerijen die eveneens met de  HP Indigo 8000 werken.

Hoewel het onderkomen steeds groter maar toch ook steeds krapper werd, is Interket gedurende die 40 jaar gehuisvest op dezelfde locatie in Ommen. De groei die het doormaakt zorgt ervoor dat nu ook voorzichtig naar een nieuw onderkomen wordt gekeken, bijna vanzelfsprekend in Ommen. Men kijkt tevens naar een nieuwe drukpers welke is voorzien van de energiezuinige LED-droging om de capaciteit te vergroten, maar ook om UV-droging op bestaande machines te vervanging door diezelfde LED, om de belasting van het milieu te verlagen.

Mede  door deze ontwikkelingen, en het vertrouwen van de relaties, ziet Interket de volgende 40 jaar met veel vertrouwen tegemoet.

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK