MultiCopy Conventie viert twintig jarig bestaan

Het was de twintigste editie van de MultiCopy Conventie dat de franchise formule in Vianen vierde.

Motel Vianen was voor de gelegenheid omgewerkt tot een beurs en evenement locatie waar de 400 bezoekers van MultiCopy een inspirerend lezingenprogramma voorgeschoteld kregen en een beurs met 30 stands. De dag eindigde met een echte party en de traditionele Award uitreikingen.

BB150128 MulticopyConv2016 - 1 BB150128 MulticopyConv2016 - 2 BB150128 MulticopyConv2016 - 3 BB150128 MulticopyConv2016 - 4 BB150128 MulticopyConv2016 - 5 BB150128 MulticopyConv2016 - 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Multicopy steekt het niet onder stoelen of banken: “we kunnen niet blijven roepen dat we moeten veranderen maar we moeten het echt doen.” Niet alleen de naamswijziging in Communication Company maar ook een hele nieuwe identiteit en een sterke internetperformance. De nieuwe website is helemaal volgens het nieuwe idee vormgegeven. Als eerste dienst staat genoemd: “communicatieoplossingen”. Het bedrijf biedt nieuwe business, nieuwe klanten, persoonlijke aandacht, opvallen en loyaliteit als  diensten aan. Dat is heel wat anders dan drukwerk of een website zoals de keten dat in het verleden deed. Directeur MultiCopy Anette Dales brengt het vol vuur: “Communicatie geeft nieuwe saleskansen, maar dan moet er wel verkocht worden. Met zoveel jonge mensen in de zaal moet dat zeker lukken.” CEO Richard Low is er erg duidelijk over: “De oude printingbusiness is voorbij en komt nooit meer terug. Die bedrijven die zich in de communicatiebusiness profileren hebben de weg naar groei ingeslagen. Maar er is wel een behoorlijke verkoopinspanning nodig.” Zijn motto is: “Hire a salesperson en if you already have one; hire a second salesperson”.

Directeur van de franchise formule Gerard Slot is tevreden met de grote opkomst. “De eerste dag kon iedereen een 3D print van zichzelf laten maken, ook dat doen we om mensen aan het denken te krijgen. En op de beurs worden zaken gedaan, dat is goed voor iedereen.”

De spreker van de dag was de baas van Tony’s Chocolonely, Henk Jan Beltman. Als Chief Chocolate Officer is hij in 2015 tot ondernemer van het jaar uitgeroepen. Een frappante uitspraak van hem is: “je hoeft niet groot te zijn om impact te hebben. Kijk maar eens wat een mug in een slaapkamer in beweging kan brengen.” Tony’s voert de strijd tegen slavernij in de cacao plantages met succes. Niet als goed doel op zich maar vanuit een onderneming waar daadwerkelijk geld verdiend wordt. Een bv met ideëel doel, het kan zo toont Bultman aan.

Tico de Mulder werd uitgeroepen tot de Franchisenemer van het Jaar 2015. Tico de Mulder heeft twee MultiCopy-bedrijven in Amsterdam Amstel en Amstelveen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK