Rodi Rotatiedruk viert 30-jarig bestaan

Rodi Rotatiedruk produceert 29 week- en 2 dagbladen binnen het krantensegment in ons land. Aanvankelijk was het bedrijf vanaf 1989 een uitgeverij, maar al snel werd besloten de productie in eigen huis te halen.

Zo werd Rodi Rotatiedruk in september van 1989 opgericht door Dick Ranzijn. In 2003 was het bedrijf de eerste ter wereld die een Koenig & Bauer Cortina-pers met Toray waterloze offsetplaten aanschafte. “Met onze Koenig & Bauer Cortina-configuratie kunnen we vier verschillende uitgaven tegelijk drukken, waaronder full-color ‘roddelbladen’ tot 128 pagina’s”, zegt Dick Ranzijn, Jr., Technisch Directeur Rodi Rotatiedruk.

Dick Ranzijn, Sr. and Dick Ranzijn, Jr.

Dick Ranzijn, Sr. and Dick Ranzijn, Jr.

Toray

“We zijn ook blij dat onze jarenlange partner Toray de plaatproductie in Tsjechië heeft geopend om haar Japanse capaciteit voor de Europese markt aan te vullen.” Rodi Rotatiedruk maakt momenteel gebruik van Toray IMPRIMA WA waterloze offsetplaten en een Toray TWP-1250 plaatbewerker, die het ook als eerste ter wereld heeft aangeschaft!

Nu de milieuregels in Europa strenger zijn geworden, is Ranzijn van mening dat het bedrijf vooroploopt met de verminderde ecologische voetafdruk van waterloos offsetdrukwerk: “De enige manier waarop kranten groen kunnen zijn, is met waterloos offsetdrukwerk en wij zijn de enige groene krantendrukker in heel Nederland.”

Bron: duomedia

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK