Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Voortbestaan Arjowiggins-fabrieken nog onzeker

Afgelopen dinsdag deed de handelsrechtbank van Nanterre uitspraak over de situatie bij de drie Franse pulp- en papierfabrieken van Arjowiggins. Sinds half januari, toen uitstel van betaling werd aangevraagd, ligt de productie vrijwel stil.

Aanvankelijk meldden zich twee gegadigde partijen voor een (gedeeltelijke) overname en doorstart van de papierfabrieken in Bessé-sur-Braye en Le Bourray en de Greenfield fabriek in Château-Thierry. Die laatste is met 150.000 ton per jaar de belangrijkste producent van hoogwaardige gerecycleerde pulp in Europa. Door de problemen is een tekort aan gerecycleerde papiersoorten op de markt ontstaan. De fabriek produceert momenteel slechts op zeer beperkte schaal.

Inmiddels is er, volgens berichtgeving in de Franse pers, nog een overnamekandidaat over. Het zou gaan om THLF, een bedrijf van Terje Haglund en Lars-Owe Forsberg. Haglund, een Noorse ondernemer in de papierwereld, was eind vorig jaar betrokken bij de overname van de failliete Zanders papierfabriek. Eerder al in 2018 zette hij ook de voormalige Idem-papierfabriek in Virginal-Samme voort onder de naam
Virginal Paper.

Duidelijkheid is er na dinsdag nog niet gekomen, het voortbestaan van Arjowiggins is derhalve nog steeds onzeker.

Bron: Grafisch Nieuws

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
De Redactie

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK