Management buy out ArjoWiggens papierfabrieken

De papierfabrieken Stoneywood (in Aberdeen) en Chartham in Engeland zijn gered door een management buy out. De kopers bekijken ook de aankoop van andere ArjoWiggins-fabrieken.

ArjoWiggins kwam begin dit jaar in de problemen, waarna al snel faillissement werd aangevraagd voor diverse vestigingen wereldwijd. De Engelse fabrieken gingen op 15 januari ‘into administration’, maar mochten van de curatoren wel verder produceren.

Op 26 maart kwam er een bod, maar die partij kon de financiering toch niet rond krijgen. In de lange periode van ‘radiostilte’ werd gewerkt aan de nu gerealiseerde management buy out. Via een persbericht werd verder bekendgemaakt dat men in een  vergevorderd stadium verkeert over de overname van de niet-Engelse activiteiten van ArjoWiggins. De Spaanse papierfabriek Guarro Casa en de Chinese Quzhou-fabriek worden hierbij genoemd.

Ruim 530 banen behouden

De afgelopen ‘stilteperiode’ werd betaald door Creative Paper Holding, waarin naast de deelnemende directeuren ook Shawbrook Bank, SQN Finance Income Fund en een aantal strategische klanten deelnamen. Een belangrijke bijdrage kwam verder van de Scottish Enterprise, een economisch ontwikkelingsagentschap van de Schotse overheid. Door de overname blijven in Aberdeen 450 banen behouden, in Kent 82 en bij het ook bij de deal behorende verkoopkantoor in Basingstoke 27 banen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK