Andreas Weber: De toenemende toegevoegde waarde van print in onze digitale wereld

andreas-weberTerugkijkend op een bewogen drupa jaar constateert collega journalist Andreas Weber dat print dankzij zijn toegevoegde waarde met een comeback bezig is. Niet alleen wordt er weer geïnvesteerd en meer gedrukt, ook de beurswaarde en resultaten van apparatuurfabrikanten als Heidelberg en KBA heeft de stijgende lijn weer te pakken. Volgens Weber allemaal geen reden om achterover te leunen en af te wachten. Hij adviseert om gebruik te maken van het moment en in te haken op de groeikansen die de combinatie van print en digitale technieken biedt.

Lees via deze link de Engelstalige samenvatting van zijn artikel en via onderstaande links de complete Duitstalige versie van zijn informatieve serie publicaties.

<br class=”spacer_”>

• Teil 1: Print in seiner (globalen) wirtschaftlichen Bedeutung http://bit.ly/2ef1lUd

• Teil 2: (Unvermutete) Wachstumstreiber im Print-Geschäft http://bit.ly/2dQMsEI

• Teil 3: Positionierung und Strategien der Techniklieferanten http://bit.ly/2e0FgV0


Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK