De Telegraaf: gedrukte oplage daalt, maar bereik groeit

Landelijke kranten De Telegraaf. ANP KOEN VAN WEELDe  gedrukte oplage van De Telegraaf is in het afgelopen jaar gedaald, maar het bereik van de krant is dankzij digitale platformen toegenomen . Dat maakte Telegraaf Media Groep (TMG) dinsdag bekend op basis van cijfers van het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM).
Uit gecombineerde print- en onlinecijfers over de tweede helft van 2014 en de eerste zes maanden van dit jaar blijkt dat De Telegraaf een bereik had van ruim 7 miljoen. Ruim 4 miljoen mensen lazen de krant via de pc, tablet of smartphone. Meer dan 5,2 miljoen mensen lazen de papieren editie en ruim 2,2 miljoen mensen bekeken de krant zowel op papier als digitaal.

Metro
De beoogde groei van gratis krant Metro valt een stuk lager uit dan voorzien. Volgens TMG werd in het afgelopen jaar gezocht naar ‘de meest efficiënte oplage in verhouding tot bereik en waste’. Dat optimum ligt volgens het mediabedrijf op een gemiddelde van 435.000 stuks per dag in plaats van de eerder ingeschatte 510.000 stuks. Met ingang van 1 oktober wordt daarom een gemiddelde van 435.000 exemplaren aangehouden, hetgeen nog altijd 12 procent hoger ligt dan in 2014. Metro had in de onderzoeksperiode een bereik van bijna 6,2 miljoen. Ruim 5,9 miljoen mensen lazen de krant, terwijl 975.000 mensen voor de digitale editie kozen. Het aantal unieke bezoekers van de website lag in juli van dit jaar 93 procent hoger dan in september 2014. Van de meer dan 5,9 miljoen mensen lazen 700.000 Metro zowel in print- als in digitale vorm.

Bron: ANP

Lees ook: Telegraaf (TMG) snijdt fors in drukkerijen


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK