Van de Kube krijg je weer zin in lezen

kube

De ‘Kube’ die voor Frankrijk en België op het internet uitgebracht is, is een lectuurbox op maat die thuis geleverd wordt. Een nieuwe manier om met boeken om te gaan en tegelijk de onafhankelijke boekhandel te steunen.

Bij het begin van het schooljaar is de Kube in de brievenbussen van nieuwsgierige Belgische en Franse lezers gevallen. Twee maanden nadat de site van “Kube” geopend werd, zijn er al 30.000 inschrijvingen. De Kube, die het slachtoffer van zijn succes is, is sindsdien even aan een adempauze toe en de surfers wordt gevraagd om zich op een wachtlijst in te schrijven.

De Kube “is een lectuurbox die op maat voor elke lezer is samengesteld door een zelfstandige boekhandelaar”. Zo omschrijven Aurore Choannier en Samuel Cimamonti, de twee Fransen die de Kube bedacht hebben, hun concept.

Om de Kube te bestellen, moet de lezer zijn profiel op de website creëren. Daarbij preciseert hij zijn verwachtingen, de tijd die hij aan lezen besteedt, zijn leestempo, zijn lievelingsauteurs etc. Binnen 24 uur kiest de boekhandelaar dan een werk dat met de specifieke verwachtingen overeenstemt. De lezer krijgt dan zijn gepersonaliseerde box voor 15 euro, met daarin nog een cadeautje.

Bron: Knack.be

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK