Gave gadget Dot voor braille e-reading

Dot2Een mooie ontwikkeling, deze Dot. De Dot is een combinatie van een e-book, braille (leren!) en een smartwatch.

De doelgroep moge duidelijk zijn: mensen die geen zicht meer hebben. En dan vooral voor blinde mensen die willen leren lezen. Volgens de makers zijn er wereldwijd 285 miljoen visueel gehandicapte mensen en daarvan kan 95 procent niet lezen. Dat heeft met hoge prijzen en een mager aanbod van braille (e-)boeken te maken. Dat maakt het braille leersysteem van deze Dot zo uniek. Met een scherpe prijs van 300 dollar, kan de smartwatch voorzien in de behoefte tot het lezen van boeken, berichten, tweets en andere data. “De Dot can be their lifeline”, vertelt CEO en co-founder Eric Ju Yoon Kim tegen Tech in Asia (bron: Engadget). De Dot doet bovendien dienst als navigatiesysteem, heeft Bluetooth 4.0, een alarm en – natuurlijk – een uurwerk.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK