Braille printen op desktopprinter

brailleBraille-printers zijn zo duur dat de meeste mensen zich deze niet kunnen veroorloven. Ook het speciale, dikke papier dat daarvoor nodig is, is niet ideaal. Reclamebureau J. Walter Thomson in Bangkok bedacht daar iets op. Touchable Ink, door een mix van inkt met poeder te printen op een gewone office-printer, en vervolgens het papier te verwarmen (met een haardroger of strijkijzer of in de magnetron) ontstaat door een chemische reactie reliëf in de inkt. De technologie moet nog verder verfijnd worden, maar het begin is er. Betaalbaar braille-printen vanuit huis.
Bron: drupa.com


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK