Desktopprinter die professioneel 3D-printen toegankelijk maakt

bb161021-ultimaker-3Ultimaker komt met een nieuwe generatie 3D-printers aan: de Ultimaker 3. De Ultimaker 3 zorgt voor geometrische vrijheid in ontwerpen, dankzij de mogelijkheid om complexe geometrische vormen te printen met materialen van industriële kwaliteit. De geïntegreerde configuratie van hardware, software en materialen zorgt samen met de gestroomlijnde instellingsmogelijkheden voor een efficiënte workflow en de beste printresultaten. Professioneel en betrouwbaar 3D-printen is nu toegankelijk voor een brede groep gebruikers.

Print een onbeperkt aantal geometrische opties dankzij Ultimaker 3’s nieuwe dual extrusion-systeem, waarmee complexere resultaten kunnen worden gerealiseerd. De printer kan nu een groter aantal modellen maken met materialen van industriële kwaliteit (inclusief oplosbaar materiaal). De impact: gebruikers kunnen anders en groter nadenken over hun ontwerpen, wanneer zij de Ultimaker 3 gebruiken. Ze hebben de vrijheid om hun modellen zo complex te maken als ze willen.

Hoge uptime en maximale prestaties dankzij op het materiaal afgestemde Print Core-ontwerpen. Gebruikers kunnen eenvoudig wisselen tussen Print Cores, die geoptimaliseerd zijn voor Ultimaker’s eigen materialen van industriële kwaliteit, om een herhaalbare output van hoge kwaliteit te waarborgen. De impact: meerdere gebruikers hebben nu onbeperkt toegang en kunnen eenvoudig de Print Cores wisselen voor iedere toepassing.
Gebruiksgemak dankzij verbeterde printerautomatisering die het giswerk bij het voorbereiden van de prints elimineert en keer op keer voor een perfect model zorgt. De Ultimaker 3 introduceert bijvoorbeeld slimme materiaaldetectie met behulp van NFC-technologie, die de printer precies instelt op specifieke materialen, inclusief active bed leveling. Een USB-poort, ethernet en wififunctionaliteit zijn toegevoegd, voor eenvoudige toegang en een efficiënte workflow. De impact: iedereen, ongeacht de rol binnen het bedrijf, kan gebruikmaken van de voordelen van 3D-printen.
“Ons team is voortdurend bezig om de markt voor 3D-printen verder vooruit te helpen en de Ultimaker 3 is het resultaat van drie jaar ontwikkeling met het doel een product op te leveren dat aan de behoeften van veeleisende bedrijven tegemoetkomt,” zegt Jos Burger, CEO van Ultimaker. “3D-pinters werden door bedrijven vooral gebruikt voor het maken van eenvoudige prototypes en producten met een korte looptijd. De uitgebreide functionaliteiten van de Ultimaker 3 maken allerlei nieuwe toepassingen mogelijk en we kunnen niet wachten om ze te leveren aan professionals die goed gebruik weten te maken van de voordelen van 3D-printen in allerlei sectoren.”

De Ultimaker 3 is per direct beschikbaar via Ultimakers netwerk van wereldwijde partners, vanaf 495. euro

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK