Spotify voor boeken

bijbelUitgeverijen WPG en Lannoo-Meulenhoff komen nog dit jaar met een Spotify-concept concept voor boeken; voor een vast bedrag per maand kan de consument onbeperkt e-boeken lezen. Dat meldt nrc.next vandaag. Met deze streamingdienst hopen de uitgeverijen – die samen de helft van de Nederlandse boekenmarkt in handen hebben –meer mensen aan het lezen te krijgen en een nieuwe markt aan te boren. Ook zou het laagdrempeliger zijn dan e-boeken, waarvoor consumenten bestanden moeten downloaden en overzetten naar andere apparaten. Met de spotify-achtige boekenservice heeft de consument de hele catalogus op zijn computer, tablet en smartphone ter beschikking. Net als in de muziekwereld (Spotify) hopen de uitgevers hiermee piraterij in de boekenbranche tegen te gaan. (Bron: Computeridee.nl)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK