Jongeren blijven boeken lezen

lezenDat meldt The Atlantic op basis van onderzoek door Pew Research Center en Gallup. Bijna een kwart (23%) van de Amerikanen heeft het afgelopen jaar geen enkel boek gelezen, noch een papieren exemplaar, noch een e-book op een e-reader. Toch is de krant The Atlantic optimistisch over de toekomst van het boek. Jongeren blijven namelijk wel lezen, zeker naarmate zij hoger zijn opgeleid. En steeds meer jongeren is hoogopgeleid. Dat jongeren meer tijd kwijt zijn aan social media betekent niet dat zij minder boeken lezen. Wie (op school) heeft aangeleerd boeken te lezen, zal dat later als volwassen blijven doen, zo stelt de krant. Onlangs berichtten wij dat uit onderzoek van the Guardian jongeren het gedrukte boek wel degelijk weten te waarderen. (Bron: 360Magazine)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK