Jongeren blijven boeken lezen

lezenDat meldt The Atlantic op basis van onderzoek door Pew Research Center en Gallup. Bijna een kwart (23%) van de Amerikanen heeft het afgelopen jaar geen enkel boek gelezen, noch een papieren exemplaar, noch een e-book op een e-reader. Toch is de krant The Atlantic optimistisch over de toekomst van het boek. Jongeren blijven namelijk wel lezen, zeker naarmate zij hoger zijn opgeleid. En steeds meer jongeren is hoogopgeleid. Dat jongeren meer tijd kwijt zijn aan social media betekent niet dat zij minder boeken lezen. Wie (op school) heeft aangeleerd boeken te lezen, zal dat later als volwassen blijven doen, zo stelt de krant. Onlangs berichtten wij dat uit onderzoek van the Guardian jongeren het gedrukte boek wel degelijk weten te waarderen. (Bron: 360Magazine)

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK