Mediagebruik Nederlander: liever kijken dan lezen

BoekHet lezen van een krant, tijdschrift of boek is voor de helft van de Nederlanders geen dagelijkse routine meer. ‘Kijken’ is de populairste media-activiteit. Op een doorsnee dag in het najaar 2013 keek 86 procent van de bevolking drie uur naar beeldmateriaal. Binnen die kijktijd is uitgesteld kijken en het gebruik van streaming video in opkomst. Veel Nederlanders combineren hun mediagebruik met andere activiteiten, bijvoorbeeld eten, verzorging, reizen, werk en studie – het zogeheten multitasking. Dat zijn enkele conclusies van een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
Bron: ANP

Lees ook: Lezen maakt je gezonder, slimmer en gelukkiger

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK