Zelfs kleuters lezen liever van papier

Van de jongste generatie verwacht je dat zij meer digitaal zijn ingesteld dan wie dan ook. Toch blijkt dat kleuters liever van papier lezen dan van een digitale device. Ze houden weliswaar van hun tablet, vooral voor het spelen van spelletjes, maar als het op echt lezen aankomt prefereren zij papier. Dat blijkt uit onderzoek van de KU in Leuven, die mediagedrag van kinderen binnen 700 Vlaamse gezinnen analyseerden. In vergelijking met de tablet wint het papieren boek het als het gaat om lezen van een boek. Driekwart van de kinderen zou een voorkeur voor papier hebben. De tablet is en blijft wel een heel populair medium voor kinderen.
Bron: xyofeinstein

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK