We lezen nog het liefst van papier

Landelijke kranten De Telegraaf. ANP KOEN VAN WEELNederlanders lezen gemiddeld 43 minuten per dag. Hierbij neemt de krant (vooral ’s ochtends) en het boek (’s avonds) het leeuwendeel van de tijd in beslag. Aan digitaal lezen wordt minder tijd besteed.
Wel lezen hoger opgeleide mannen en andere respondenten tussen de 20 en 50 jaar het liefs digitaal. Vrouwen, 50-plussers en lager opgeleiden lezen liever van papier.
Overigens neemt WhatsAppen, e-mailen en social media dagelijks meer tijd in beslag; gemiddeld besteden we hieraan 1 uur en 6 minuten per dag.
Dat blijkt uit het tijdsbestedingsonderzoek Media: Tijd 2015, waarbij het kijk- en leesgedrag van 3000 Nederlanders nauwlettend is gevolgd.

Online advertising
Tegelijkertijd meldt dezelfde nieuwssite (Dutchcowboys) dat vorig jaar de totale Nederlandse digitale advertentiemarkt is gegroeid naar 1,5 miljard euro. Daarmee is de digitale advertentiemarkt in tien jaar tijd vertienvoudigd. Vooral de groei in mobiele advertenties en online video advertenties is fors gegroeid, respectievelijk met 51% en 28%.

Bron: dutchcowboys

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK