80% leest liever van papier dan digitaal

boekkoffieDe meeste mensen lezen liever van papier dan van digitaal. Dat blijkt uit het onderzoek Literacy and Learning Survey 2015, een in mei gehouden enquête onder 500 Britten en 1.000 Amerikanen, uitgevoerd door internationaal onderzoeksbureau Toluna in opdracht van Two Sides.
De drie belangrijkste conclusies:

  1. 84% van de respondenten vindt dat zij informatie beter begrijpen, onthouden en toepassen als dit is geprint op papier. (31% acht de smartphone hiervoor geschikt.)
  2. 79% van de respondenten is het meest relaxed als zij van papier lezen. (23% vindt het lezen via smartphones ontspannend.)
  3. 83% van de respondenten heeft een duidelijke voorkeur voor lezen van papier. Slechts 1,6% geeft de voorkeur aan lezen vanaf een smartphone.

Bron: twosides

Lees ook:


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK