Axel Springer komt met eigen online kiosk

BB150707IkioskDe Duitse uitgever Axel Springer deed vorig jaar samen met The New York Times nog een investering van 3 miljoen in Blendle, nu zetten ze vol in op hun eigen online iKiosk en gaan ze de concurrentie aan met het onlangs in Duitsland geopende Blendle.

Kranten en tijdschriften lezen waar, wanneer en via welk device je zelf wilt. ‘De nieuwe persvrijheid’ noemt de Duitser het zelf. Maar zo nieuw is het niet. De dienst bestaat al sinds 2011 en heeft onlangs een update gekregen, er is gestart met een grote marketingcampagne. Aan het platform werken 130 uitgevers mee, wat rond de 500 beschikbare titels moet opleveren, die als ePaper te lezen zijn. Die kunnen als losse nummers, of in abonnementsvorm aangeschaft worden.

Dat het platform nieuw leven is ingeblazen zou weleens te maken kunnen hebben met de eerste internationale uitbreiding van Blendle. Begin deze maand was Duitsland het tweede land waar de kiosk opende.

Toch biedt iKiosk niet de functionaliteit waarmee Blendle zich onderscheidt. Er kunnen namelijk geen losse artikelen aangeschaft worden. Als lezer ben je dus nog steeds gedwongen een volledige titel aan te schaffen, vergelijkbaar met het traditionele uitgeefmodel.

(bron: Persinnovatie)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK