Axel Springer geeft exploitatie van online reclameruimte in handen van Google.

Axel Spinger is een van Duitslands grootste uitgeverijen, ook internationaal actief. Door gerichte investeringen, waaronder in Europese handelssites, realiseert het nu meer dan de helft van zijn omzet op het online kanaal. Eerder dit jaar bracht het zijn Duitse papieren titels onder in een joint-venture, waardoor de uitgeverij zichzelf nog meer kan toeleggen op de doorontwikkeling van zijn online titels.

Axel Springer stopt  Google DoubleClick-technologie in zijn sites. Daardoor ziet de Googleafdeling welke reclameruimte beschikbaar is voor tekst- en beeldreclames. Adverteerders kunnen vervolgens op de AdExchange bieden op de reclameruimte als ware het een veiling. Ze hanteren daarbij variabelen die passen bij de doelgroep die ze willen bereiken. Net als bij AdWords wint de hoogste bieder. Naast real time bidding zal de uitgeverij ook nog premium sales blijven ondersteunen. Daarbij verkoopt het eigen personeel de belangrijkste online reclameposities zelf. Het is niet bekend wat de verhouding tussen automated en premium is.

Bron: Emerce

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK