Opinie: Het voordeel van digitale content is dat een journalist met visie zoals Justin Auciello in een paar jaar 200K online lezers heeft

Niet alleen het BlokBoek e-Zine, nu al meer dan 7.000 lezers per maand en +3.000 nieuwsbrieven per week, maar ook journalisten zoals Justin Auciello bewijzen dat de digitalisering van content het opzetten van een nieuwsvoorziening super simpel heeft gemaakt. Justin begon na de Hurricane Irene in 2011 op Facebook een nieuwsvoorziening die uitgegroeid is tot een volwassen medium met meer dan 200.000 actieve volgers op Facebook. Het opzetten van een dergelijke service mag dan eenvoudig zijn, dagelijks content bieden in een frequentie en kwaliteit die lezers aan je bindt is minder eenvoudig. Justin´s grootste probleem is net als voor ons BlokBoek de nieuwsselectie: wat is belangrijk voor je lezers en in het geval van Justin wat is belangrijk voor de samenleving. Dat hij raak schiet kun je opmaken uit het feit de lof die hij nu krijgt van autoriteiten die ook onder de indruk zijn van de betrokkenheid van de Jersey Shore lezers bij het nieuws.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK